27 Ocak 2021

Babynest (Bebek Yuvası Nasıl Yapılır - Yapım Aşamalarıyla)

Merhaba sevgili dostlar. Bugün sizlerle babynest yapımını paylaşacağım, püf noktalarıyla birlikte.
Öncelikle malzemelerimizi verelim:
1 metre istediğiniz renk ve desende kumaş
1 kilo boncuk elyaf
4 metre biye
2,5 metre kurdela

Yapım Aşamaları:
Babynest yapımı oldukça kolay ama dikiş makinenizin olması gerekiyor. Elde dikenler de oluyor ama sağlam olacağını düşünmüyorum ve elde dikmek gerçekten çok zahmetli olacaktır. Makine bilmeyenler de bilen bir yakınlarına tarif edip diktirebilirler.
İlk olarak bir kalıp çıkarmamız gerekiyor. Kalıbın görselini altta paylaştım. Siz bu görseldeki gibi büyükçe bir kağıda veya gazeteye belirtilen ölçülerde çizip kalıbı çıkarın. Bu ölçüler ile çok kibar bir ürün ortaya çıkıyor.



Kalıbı çıkardıktan sonra kumaşınızdan 2 adet bu kalıptan kesin. Ardından dikiş makinesi ile çevresini kumaşın ters yüzünden dikin. Yalnız kulak gibi çıkıntılı yerlerin olduğu ayak kısmı açık kalsın. Çevresini diktikten sonra kumaşın asıl yüzünü çevirin.
Bundan sonraki aşama biyeyi çevresine dikmek olacak. Tam dikiş olan yerin üzerine gelecek şekilde biyeyi yerleştirin ve biyenin iki kenarını makine ile geçin. (Güpürlü yapacaksanız bu aşamada güpürü biye ile birlikte geçin.) Biye dikmemizin sebebi, buradan kurdele geçirip elyafı doldurduktan sonra kurdeleyi büzdürüp babynest formunu vereceğiz. Biye bu yüzden önemli
Biyeyi de diktikten sonra ayakların içe gelen kısmından düz bir çizgi halinde bir iç dikiş yapıyoruz. Zihninizde canlanması için biraz açacak olursam bu içteki çizginin amacı bebeğin yatacağı yer ile kenar kısmının sınırını çekmek. Çizginin dışında kalan bölge babynestin kenarları oluyor.
Bu çizgiyi çekerken eşit olması için mezura veya cetvel kullanıp kalemle veya sabunla işaretlerseniz sizin için kolaylık olur.
Çizgiyi de çektikten sonra kurdeleyi biyenin içinden geçirelim. Babynestimiz hazır olmak üzere.
Öncelikle ayak kısımlarından başlayarak ve bir sopa yardımıyla ittirerek kenar kısmının tamamını elyaf ile dolduralım. Burayı doldurduktan sonra orta kısmı yani bebeğın yatacağı yeri de elyaf ile dolduralım. Açık olan kısmı biye ile kapatabilirsiniz. Kolay olması açısından elyafı biraz içe ittirin ki makineden geçerken kolaylık olsun. Kapatma işlemi bitince üstten elyafları düzeltebilirsiniz. Son olarak kurdelemizi çektirip kenarların yukarı kalkmasını sağlıyoruz ve istediğimiz forma gelince bağlıyoruz.



24 Ağustos 2015

Kasnak Panolarım

Kasnak Panolarım

Bu kasnak panolar kumaş üzerine keçe ve el nakışı ile süsleme yapıldı. Evlerimizde kapı süsü, çocuk odasına bebek odasına sevimli bir dekor olarak kullanılabilir. Üzerine doğum tarihi veya evlilik yıl dönümü işlenebilir.














8 Mart 2015

Bebek Hazırlıkları - 6 (Kumaş Bebek Yatağı)

Arkadaşım Songülle birlikte hamile olduğunu öğrendiğimiz Çiğdem'in bebeğine bebek yatağı yapmaya karar verdik ve işe koyulduk. Cinsiyeti belli olmadığı için bu renk kumaşları seçtik. Çook güzel bir ürün ortaya çıkardık. Biz çok beğendik ve bunu sizinle paylaşmak istedim. 



Sevgilerimle :)



25 Şubat 2015

Yusuf Eren'in Kırk Mevlüdü (Hazırlıklar)





Kırk mevlüdümüzü de çoktaan yaptığımıza göre yaptığım şeyleri paylaşabilirim. Bebek şekerlerimin etiketi kalmıştı hatırlarsanız bununla ilgili son postumda tek eksiğimiz Yusuf Eren demiştim. Kucağımız doldu çok şükür ve hayatımız daha bir anlam kazandı. Bi çocuğumuz olsun çok istemiştik ve bunun için çok dua etmiştik. Etiketlerimizi buna istinaden "Kabul Olunan Duamız Hoşgeldin Yusuf Eren" şeklinde hazırladım :)))




Bebek Hazırlıkları - Keçe Puset Bebek Şekeri - 2



Herkese hayırlı günler :) Yine arayı fazlaca uzattığımın farkındayım ama malum bebişimiz, Yusuf Erenimiz, dünyaya geldi ve hayat biraz daha hareketli artık. Ne zamandır yazacaklarım birikti aslında bakalım fırsat buldukça yayınlarım inşallah :)

Bu yayınımı gene hamileyken yaptığım ve çok sevdiğim arkadaşım Edunur'un bebeğine hediye ettiğim kendiminkinin aynısı bebek şekerlerine ayırdım. Edanur benden 10 hafta sonra hamile kaldı ve şuan çook sevimli bir kızı var. Cinsiyetini öğrendikten sonra böyle bir şey yapmaya karar vermiştim.