15 Eylül 2014

Bebek Hazırlıkları-1 (Keçe Puset Bebek Şekeri Yapımı-Aşamalarıyla)



Bebeğim ve ben 34. haftayı doldurmak üzereyiz. Bebek için bir çok hazırlık yapıyoruz haliyle. Kıyafetleri, hastane çantası, doğumdan sonra benim için ve bebek için gerekecek malzemeler, şampuanlar, pişik kremi vs.. Bu hazırlıklarımı yavaş yavaş kendimde enerji buldukça paylaşacağım. Malum bu haftalar artık ağırlaşmaya başlıyorum:)

Genel hazırlıkların yanında hobilerimi de sürdürmeye çalışıyorum, hatta hazırlıklarla hobilerimi birleştirdim diyebiliriz. Bugün sizinle bir süre önce hazırlamış olduğum ama yayınlama fırsatı bulamadığım bebek şekerlerimin yapım aşamalarını paylaşacağım. 


Herkes gibi hazır bebek şekeri yaptırabilirdim biraz daha maliyetli olacaktı ama uğraşmamış olurdum. Ama eğer benim gibi bu tür işleri oyun, eğlence olarak algılıyorsanız bebek şekeri yapmak hem de bunu keçeden yapmak sizin için de büyük keyif olacak :)) Ortaya bu kadar sevimli bir şey çıktığını görmek hemde bu ürünün kendi emeğim olduğunu bilmek benim için büyük bir mutluluk. Yusuf Eren'imiz için hazırlık yaptığım bu günler benim için çok keyifli birer anı olarak kalacak.

Evet gelelim bebek şekerlerimi nasıl yaptığım meselesine. Öncelikle keçeden yapmayı planladığım için ve keçe ile yapacağım ilk çalışmalardan olması nedeniyle uzun müddet nasıl kolay ve güzel bir bebek şekeri yapabilirim diye uzun uzun düşündüm. İnternetten yapılmış örneklere baktım ve yapılanlardan en rahat yapabileceğim bir modeli, bebek puseti modelini seçtim. Keçe siparişlerimi zihnimde oluşturduğum şablona uygun renklerde hobikeçe.com sitesinden yaptım. Kendime ve bir arkadaşımın bebeğine aynı model yapmayı planladım onun kız bebeği olacağı için ona pembe keçe, kendime mavi keçe bir de ince beyaz keçe getirttim. Süsleme için kullandığım şeriti burada bir tuhafiyeden aldım.

Malzemeler elime ulaştıktan sonra ilk olarak kalıp çıkardım. Su bardağı ile yuvarlak çizip puset şekli verdim. Sonra kalıbımı altta gördüğünüz şekilde çoğaltmak üzere keçeye çizdim.



Çizdiğim yerlerden dikkatlice kestim ve çıkardım. Düzgün olmayan yerler varsa makasla üzerinden geçtim.




Kalın keçe kesme işlemi bittikten sonra beyaz ince keçeye geçtim. Kalp ve tekerlekler için yuvarlaklar kesmem gerekiyordu. Bunların da kalıplarını çıkarıp çizdim ve kestim.




Bundan sonra en keyifli aşamaya geçtim: Birleştirme aşaması :)

Önce gördüğünüz gibi kalpleri yapıştırdım, yapıştırma işlemi için sıcak silikon kullandım.






Sonra şerit kısmını yapıştırdım. Son olarak da tekerlekleri.




Ben bitmiş halini pek bi sevdim :)

Tabii bu kadarla kalmadı lavantaları hazırlayıp bunları keçe süslerle birleştirme işlemi var sırada. Onu da bir sonraki yayında paylaşacağım inşallah. 

Şimdilik hoşça kalın :))))




4 yorum :

  1. merhaba cok güzel elinize saglık, kaç adet yaptınız ve kaçmetre keçe kullandınız bilgi vermenizi rica ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba kusura bakmayın yeni görüyorum mesajınızı. Ben 100x100 cm almıştım kalın keçeyi 70 tane yaptın ama çeyreğini ancak kullandım.

      Sil
  2. Merhabalar,

    bende bu süslemeden yapmaya başladım keçe üstüne çizdiğim yerleri yok etmenin bir yolu var mı ? sanırım siz kalıp çıkartırken altına ince beyaz keçe kullanmışsınız ben direk kalın keçeye kalıp çıkardım kalem izi belli oluyor o yüzden. kesme aşamasına geçmedim henüz bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba 🙋 tersten çizerseniz sorun çözülür sanırım 😊 yada çoktan çizdiyseniz kalem izlerini de kesiverin çok belli olmayacaktır 😊

      Sil