20 Eylül 2014

Bebek Hazırlıkları-2 (Keçe Puset Bebek Şekeri Yapımı-Aşamalarıyla)




Bir önceki bebek hazırlıkları postumda keçeden bebek puseti yapmayı anlatmıştım. Şimdi sıra geldi bu keçe figürü bebek şekeri haline getirmeye.


Malzemelerimiz alt fotoğrafta görüldüğü gibi: Hazır kesilmiş tül, lavanta, kurdele ve çöp şiş








Hazır tülümüzün ortasına bir miktar lavanta koyuyoruz. Tam ortasına gelmesine dikkat edelim ve tülün iki yakasını eşitleyelim ki kurdele ile bağladığımızda güzel bir görüntü çıksın ortaya. Lavantayı yerleştirdikten sonra kesmiş olduğumuz kurdeleyi lavanta tülün içine hapsolacak şekilde bağlıyoruz. İlk düğümden sonra çöp şişi yerleştirip ikinci düğümü atıyoruz. Düğümleme işi bittikten sonra tülü kenarlarından biraz çekiştirerek estetik bir görünüm almasını sağlıyoruz.


Bu aşamadan sonra bence en zevkli aşama olan figürü yerleştirme aşaması var. Kurdelenin düğüm yerine sıcak silikonu sıkıp düzgün bir şekilde figürü yerleştiriyoruz. (Ben çöp şişlerin çıkarılabilir olmasını istediğim için çöp şişe sıcak silikon sıkmadım sabit olmasını dilerseniz çöp şişe de biraz silikon sıkarak keçe ile sabitleyebilirsiniz.)


Figürleri yerleştirilmiş olan bebek şekerlerinin magnetlerini de yine sıcak silikon ile yapıştırıyoruz. Tek eksiğim kaldı uğur böceği ile bebeğin ismini tüllere yapıştıracağım. Onu biraz bekletiyorum isim konusunda fikrimiz değişirse yap-boz olmasın dedim :))


Bebek şekerlerini yerine yerleştirdim çok sevimli görünüyorlar son hali ile.


Son olarak sıcak silikon yardımı ile fiyonk yapıp üzerine bir uğur böceği yerleştirdikten sonra işlemimiz tamam oluyor :))



Artık tek eksik Yusuf Eren'imiz :)))

1 yorum :

  1. MERHABALAR,
    EMEĞİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLMUŞ... FAKAT KAÇ METRELİK KEÇEDEN KAÇ ADET ÇIKIYOR ORTALAMA BİR RAKAM VEREBİLİR MİSİNİZ?

    YanıtlaSil