11 Aralık 2013

Deniz Temalı Peçete Dekupajı Çerçeveler :) (Peçete Dekupajı Resimli Anlatım)

Geçtiğimiz Cumartesi çok sevdiğim komşum Öznur'un sevimli bebeği Yusuf'un doğumgünüydü.  Onun için bu güzel peçeteyi kullanarak bir çerçeve yaptım. 



Tam da o gün Öznur'un eltisi Gonca'ya davetliydim. Goncalara gittiğimde bu peçeteyi görünce hemen birkaç tanesini alıyorum dedim. Benim bu konudaki hevesimi bildikleri için yadırgamıyor artık çevremdeki insanlar da. Hatta bazı arkadaşlarım güzel bir peçete gördüklerinde benim için saklıyorlar bile :)
Yusuf'a bir doğumgünü hediyesi düşünüyordum ama bu peçeteleri görünce hediye zihnimde şekillenmiş oldu. Peçete dekupajı çerçeve yapacaktım ama yaşadığım yerde çerçeve bulmak bile bir mesele. Ham objeden umudu kestim mecburen bulduğum en kalın çerçeveyi almaya karar verdim. Leyla ile düştük yollara, en sonunda ancak bu çerçeveleri bulabildik. Zihnimdeki çerçeve için en uygun olanı buydu. 



Çerçeveler vernikli olduğu için parlak yüzey astarım yetişti imdada :) 


Önce bir kat astar uyguladım, çok çabuk kuruyor bu ürün, o yüzden çok beklememe gerek kalmadan her iki çerçeveyi de kemik renge boyadım.



Üzerine Goncanın bu çok güzel peçetesini dekupaj yaptım. Bütün olarak çalıştım çünkü keserek bu hale getiremezdim. Desenin bütünlüğü bozulmadı bu sayede.


Peçetenin tamamını çok beğendiğim için neresini uygulasam diye düşündüm biraz. En uygun bu kısmı oldu sanırım. Tutkal kuruduktan sonra artıkları kestim. Ortasını da ıslattığım fırça ile çıkardım, peçeteye su değdiği anda çözülüyor zaten. 


Çerçeveleri tamamladım, yarı mat sprey vernikle vernikleyip sahiplerine teslim edicem. Bu arada diğer çerçevenin sahibi de Goncanın küçük oğlu Ahmet :) Gonca peçetesinin ne hale geldiğini görünce şaşıracak sanırım. 


Bu arada hazır bir çerçeveyle neden uğraştığımı düşünenler olabilir. Daha önce de belirttiğim gibi bana göre hediyeleşmek çok güzel ama hediyeye kendinden bir şeyler katmak, hediyeyi almak değil de yapmak daha değerli ve daha anlamlı. 


Sonuç olarak yaptığım işi beğendim, en güzel yanı da bu iç huzur bence.

Sevgiyle kalınız dostlar, iyi bir hafta diliyorum :)


2 yorum :

  1. Çok ama çok keyfli bir çerçeve olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederimm ben keyif aldım yaparken, kullananlar da umarım keyifli günlerde kullanırlar.
    Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil